Skrabbelucker eller sockerkaksplättar

Häromdagen på jobbet hade han jag jobbade hos ätit skrabbelucker och jag funderade vad fasen det kunde vara..
Och nu i kväll satt jag och letade på mallar till scrapbooking och föll över en sida med recept på det..
Så jag lägger ut det..

1
1 ½ dl
2½ dl
4½ dl
3 tsk
1 tsk
ägg
socker
mjölk
vetemjöl
bakpulver
vaniljsocker
smör till stekning

  • Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
  • Rör i mjölken tillsammans med mjöl, bakpulver och vanlijsocker.
  • Värm upp plättlaggen, stekpannan eller plåten.
  • Låt lite smör fräsa i laggen.
  • Klicka ut smeten till lagom storlek.
  • Grädda på bägge sidor.
  • Doppa i socker eller sylt.
  • Mjölet borde gå att ersätta med glutenfritt utan problem, likaså borde mjölken gå att ersätta med soja/havre/ris-mjölk.

    Ägget är som vanligt det svåra problemet. Jag återkommer när jag provat den här maträtten.

    Kommentera inlägget här :