Häromdagen på jobbet hade han jag jobbade hos ätit skrabbelucker och jag funderade vad fasen det kunde vara..
Och nu i kväll satt jag och letade på mallar till scrapbooking och föll över en sida med recept på det..
Så jag lägger ut det..
|
|
1 1 ½ dl 2½ dl 4½ dl 3 tsk 1 tsk
|
ägg socker mjölk vetemjöl bakpulver vaniljsocker
|
smör till stekning
Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Rör i mjölken tillsammans med mjöl, bakpulver och vanlijsocker.
Värm upp plättlaggen, stekpannan eller plåten.
Låt lite smör fräsa i laggen.
Klicka ut smeten till lagom storlek.
Grädda på bägge sidor.
Doppa i socker eller sylt.
Mjölet borde gå att ersätta med glutenfritt utan problem, likaså borde mjölken gå att ersätta med soja/havre/ris-mjölk.
|
Ägget är som vanligt det svåra problemet. Jag återkommer när jag provat den här maträtten.