Ramslök recept

 
Häromdagen hittade jag lite ramslök i skogen (nej inte fridlyst hä) och tänkte genadt wow vad gör jag med detta? Pesto,fryser in,soppa,torkar, örtsalt...
Har ni bra recept och tips????
Kom gärna med massa bra...
 
/L

Mitt nya projekt virkade studentmössor

Har fått en beställning på små virkade studentmössor..
20 st ville hon beställa. Jag har 6 st kvar!!
 
 
/L
 

Gumo fjällstugor

Under många år har jag besökt sälen och kittelfjäll under vinterhalvåret men även på sommaren. Det är så vackert där uppe speciellt i sälen.
Sälen kommer alltis att ha en speciell plats i mitt hjärta då min granne och hennes familj tog mig ditt för att åka skoter, göra snökojor, bygga snögubbar och lära mig åka slalom.. Där fick jag mitt första benbrott och mitt första blåöga.
På vintern är sälen underbart med sina skinande gnistrande backar. Att då kunna spänna på sig pjäxorna och dra ut i spåret. eller backen och känna kylan bita i kinderna är helt underbart. Att känna att man är ett med naturen..
Jag bor i skåne och älskar at komma upp på vintern och ni som också vill kolla in deras hemsida med stugor.
Helt galet vad att komma ut i naturen kan kännas som att komma hem ( min åsiktgivetvis)
Jag älskar vintern men jag älskar inte kylan.
 
Sommaren har börjat komma här i skåne och jag har inte hunnit uppleva nån vinter så jag diskuterade med maken om vi skulle ta en tur upp i fjällen innan all snö försvinner där uppe. Annars får det bli till nästa vinter :) Han kan inte åka slalom och vill lära sig.. så jag tänkte sälen i mitt hjärta och även maken <3